BIV en AIPP

 

 

BIV – AIPP

 

biv-aipp

Azull is lid van het BIV.

BIV staat voor Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars.

Iedereen die als zelfstandige vastgoedactiviteiten stelt,
moet verplicht over een BIV-erkenning beschikken. En wie een BIV-erkenning heeft, staat onder toezicht van het Beroepsinstituut, wat betekent dat hij of zij zich strikt moet houden aan de deontologische code en de Plichtenleer van de vastgoedmakelaar.

Zowel het Belgisch kantoor van Azull (505586) als Azull Spanje (510108) zijn lid van het BIV.

Opgelet: Bedienden hebben geen erkenning nodig, maar moeten onder het toezicht
en de verantwoordelijkheid van een BIV-erkend vastgoedmakelaar werken.

Waarom is werken met een BIV makelaar zo belangrijk?

1. BIV makelaars staan onder toezicht van het instituut. Mocht er iets mis gaan met uw aankoop in Spanje dan kan je ons daarop aanspreken in België. Een Spaanse makelaar die niet ingeschreven is bij het BIV kan u enkel vervolgen in Spanje

2. BIV makelaars zijn verplicht verzekerd voor hun activiteiten en beschikken over een veilige 3den rekening om eventuele voorschotten op te ontvangen.

3. Elke makelaar die vanuit België vastgoed verkoopt (vanuit een kantoor, thuis, hotel, …) moet ingeschreven zijn bij het instituut.

Check dit dus vooraf. Niet ingeschreven staat gelijk aan illegaal werken.

Met deze zoekmodule (klik hier) kan je heel eenvoudig controleren of de “vastgoedmakelaar” waarmee je samenwerkt of waarmee je contact hebt, ook wel effectief erkend is in België.

 

biv-aipp

Azull is lid van het AIPP.

Het AIPP (Association of International Property Professionals – Vereniging van Internationale Vastgoed Professionals) is een niet-overheids, not-for-profit organisatie die tot doel heeft de normen en professionaliteit te verbeteren in de grotendeels ongereguleerde internationale vastgoedsector.

AIPP is ook een Trustee van de IESC – Internationale Ethiek & Standaarden Coalitie.

Het AIPP biedt gratis en onpartijdige informatie aan geïnteresseerden over het kopen van een buitenlands onroerend goed. Het AIPP verkoopt geen onroerend goed, maar het is een vereniging die bestaat uit onroerend goed verkopers en geassocieerde ondernemingen die zich vrijwillig aanmelden om de AIPP gedragscode te volgen. Het AIPP controleert en handhaaft de opvolging van haar gedragscode en neemt indien nodig disciplinaire maatregelen tegen leden.