Expats in Spanje

Expats in Spanje

Wonen en leven als expat in Spanje


De Noren wonen in het gelukkigste land van de wereld, althans volgens het 2017 World Happiness Report van de Verenigde Naties. Allemaal goed en wel, maar geef ons maar L’España, En met ons veel Belgen en Nederlanders, die ook resoluut voor het zuiden kiezen.

Expat Insider 2016

Een ander onderzoek, namelijk Expat Insider, geeft aan dat het leven in Spanje relaxerend is en naar alle tevredenheid loopt. Daar zit de zon zeker voor iets tussen, maar ook de Spanjaarden zelf: het zijn stuk voor stuk open en vriendelijke mensen die goed zorgen voor expats en hun familie.

Amigos worden met Spanjaarden is niet moeilijk. Plezier in het leven staat op de eerste plaats.
Voor je het weet word je uitgenodigd op het trouwfeest van de dochter van de buren!

Zo’n huwelijk is trouwens zeker de moeite waard, al helemaal als je vrijgezel bent. Bij het binnenkomen krijg je als single een bloem opgespeld met de bloemknop naar beneden – als je voor het einde van de avond de bloem kwijt bent, dan is volgend jaar jouw trouwfeest

En iedereen danst er: Abuella van 80 jaar maar ook elke man.

Sterker nog, mannen staan meestal zelfs eerst op de dansvloer!

Expats in Spanje

Volgens Expat Insider vinden de meeste expats de gezondheidszorg uitstekend en betaalbaar. Als klein  minpuntje wordt het onderwijs aangehaald,dat wereldwijd minder goed scoort.

Waarom mensen naar Spanje emigreren? De redenen zijn divers: het antwoord ligt ergen tussen “een betere levenskwaliteit”, “ liefde volgen” en“ ik wil gewoon in Spanje gaan wonen”.

Voilà, meteen nog een boel redenen om een woning te kopen in Spanje.