Het geheim van Benidorm

Het geheim van Benidorm

Benidorm heeft meer te bieden dan de clichés laten uitschijnen: een relaxte levensstijl in het heerlijke Mediterrane klimaat.

Mijn ouders zijn late zestigers. Echte babyboomers dus. Ze hebben een eigen huis, zijn kerngezond en gepensioneerd. Zodra er een klein zonnestraaltje verschijnt trekt mijn vader een short aan en springt hij op zijn fiets.

Als het kwik boven de 20 graden stijgt, gaan ze in de file staan richting strand. En dan gaan ze achteraf graag een hapje eten. Maar dat lukt niet zo vaak want het kwik in België heeft vaak kuren en een hapje eten valt nogal duur uit voor een doorsnee gepensioneerde.

Martine en Frank

Mijn vrienden Martine en Frank zijn allebei 70. Martine heeft wat last van de gewrichten en Frank moet op zijn cholesterol letten, maar voor de rest stellen ze het opperbest.

Sinds een jaar of vier wonen ze voltijds in hun villaatje net buiten Benidorm.

Frank en Martine hebben een druk bestaan: Spaanse les, golf, een wekelijks uitgebreid bezoek aan de markt, een terrasje doen met hun vrienden van de Vlaamse club. Hun dagen zitten vol. Zo vol dat ze nauwelijks nog aan koken toe komen. Meestal eten ze ’s middags ergens iets in een leuke tapasbar of ze nemen een menu del dia: drie gangen voor € 12 inclusief een glaasje wijn. En als er gekookt wordt, dan grilt Frank meestal een stukje verse vis of vlees op de gasbarbecue. Een fris slaatje erbij en klaar!

Hun laatste nieuwe hobby is de wellness. In een hotel in de buurt hebben ze een abonnement voor ongelimiteerd genieten van sauna, stoombad, binnenzwembad… voor € 55 per maand.

Met de gewrichten van Martine gaat het al veel beter en het mediterrane dieet blijkt inderdaad een gunstig effect te hebben op de cholesterol van Frank.

Hoe doen ze het?

Het gekke is dat het pensioen van Martine en Frank een stuk lager ligt dan dat van mijn ouders, maar daar kunnen ze in Spanje veel meer mee doen.

En zoals Martine en Frank zijn er velen… en ze komen van overal in Noord-Europa.

Wie hun geheim niet kent noemt hen bastards… Benidorm Bastards… maar daar moeten ze zelf eens heel hard om lachen.

Marc en Marie

In de voetsporen treden van Martine en Frank? Volg dan Marc en Marie, hét Azull-koppel, op hun zoektocht!

 

Stijn Govaert