Salinas y Arenales bezoeken

Salinas y Arenales bezoeken

Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar, een stukje natuurpark gelegen tussen de lagune Mar Menor en de Middellandse zee, is echt een bezoekje waard. Het park ligt in het oosten van de provincie Murcia. Het woord ‘Salinas’ verwijst naar de zoutmijnen bij het vissersdorpje, ‘Arenelas’ betekent stranden en verwijst op zijn beurt naar – je kunt het al raden – de stranden van de Mar Menor en de Costa Cálida.

De molen van Quintin

Je start je wandeling in het stadje San Pedro del Pinatar aan de molen van Quintin. Deze werd gebruikt om water uit de zoutbassin te pompen. Een mooie lange dijk scheidt de Mar Menor van de bassins.

Voor de traditionele modderbaden wordt de donkergrijze modder van de bodem van de Mar Menor gehaald. Achteraf zwemmen in de Mar Menor om de modder te verwijderen, maakt de kuur compleet. In de zomer echt een must!

Van het strand naar de jachthaven

Wij deden het met de fiets. In één woord: zalig. Met de mountainbike kan je langs de kant van de Middellandse Zee via het strand naar de jachthaven fietsen. Eventjes een café con leche en genieten van de stilte, in ieder geval in januari toch.

Langs de zoutmeren en in de duinen vind je eend diversiteit aan fauna en flora. Op het strand vind je pakken zeewier en natuursponzen. Het bezoekerscentrum geeft je de nodige info en dit in diverse talen.

Volledig ontstressen

Wandelen, fietsen of gewoon genieten van het ruisen van de zee, de geur en het zoute water, de krijsende meeuwen, het rollen van de golven op het strand: Salinas y Arenales staat garant voor volledig ontstressen. En dit zijn méér dan drie redenen om de Salinas te bezoeken.