Mallorca nieuwe place-to-be

Mallorca nieuwe place-to-be

Hollywoodster Michael Douglas verkoopt zijn landgoed in Mallorca en kijkt daarvoor onder andere naar enkele kapitaalkrachtige Belgen. Dat er naar ons land wordt gekeken voor potentiële kopers is geen toeval: Mallorca wordt langzaam maar zeker de nieuwe place-to-be voor de happy few in ons land.

Te koop: het buitenverblijf van Michael Douglas

Azull sloot zopas een structurele samenwerking af met het prestigieuze Balearics Sotheby’s International Realty. Daardoor mogen we nu als Belgische vastgoedmakelaar het exclusieve buitenverblijf van Michael Douglas aanbieden. En dat is niet van het minste, de foto’s spreken voor zich. Het enorme landgoed dateert uit het midden van de negentiende eeuw en is één van dé absolute vastgoedparels op het Balearische eiland.

De troeven van Mallorca

Een buitenverblijf in Mallorca, het idee wint almaar aan populariteit bij de happy few in ons land. Mallorca heeft troeven die andere Spaanse eilanden niet hebben. Naast de zonnige temperaturen en de prachtige stranden valt er het hele jaar door wat te beleven. Vooral dan in hoofdstad Palma de Mallorca, waar de jetset dagelijks z’n weg vindt naar de befaamde winkelstraat Avinguda Jaume III met boetieks van Louis Vuitton en andere topmerken.

Hoog rendement

De vraag naar vakantiehuizen steeg het voorbije jaar in Mallorca niet toevallig met 6 procent. Dan gaat het niet enkel om de landelijke villa’s, maar ook over de typische “paleizen” met prijzen tussen 1 miljoen en 8 miljoen euro in de hoofdstad. En stilaan ontdekt ook de kapitaalkrachtige Belg Mallorca. Voor 2017 schatten we dat al vlug enkele tientallen Belgen zich een tweede verblijf op het eiland zullen aanschaffen, wat bijzonder veel is. Daar zitten heel wat investeerders tussen, maar ook meer en meer particulieren.

Mallorca is een van de weinige regio’ waar je nog echt een investering met een hoog rendement kan realiseren. Het eiland staat vol met prachtige historische landgoederen die na een paar jaar een veelvoud kunnen opleveren.

Naar verwachting zullen de vastgoedprijzen in Mallorca dit jaar met 8 tot 10 procent stijgen. En ook voor de komende jaren zijn dat de verwachtingen.