Een auto kopen in Spanje

Een auto kopen in Spanje

Wie een vakantiewoning in Spanje heeft kan er altijd een wagen huren. Maar… veel eigenaars gaan al snel over tot de aankoop van een wagen.

Waarom? Simpelweg omdat ze veel meer komen dan de drie à vier keer per jaar die ze eerst in gedachten hadden. En dan kan huren aardig oplopen.

Of nog zoiets: als je kinderen hebt tussen de 18 en 26 jaar die ook in Spanje eens een stapje in de wereld willen zetten, kunnen ze zelf geen wagen huren. Bij veel Spaanse verhuurbedrijven moet je nu eenmaal minstens 26 jaar zijn om een wagen te mogen huren. Dan heb je dus de keuze: taxi spelen voor je kids of een wagen kopen.

Car service: een aanrader

Als je voor dat laatste opteert, zorg dan voor een car service zoals Seguro Parking. Ideaal voor zij die over een eigen auto in Spanje beschikken. Dit soort bedrijven komt je wagen op de luchthaven halen wanneer je naar België vertrekt. Net zoals ze je al staan op te wachten als je weer aankomt. Je kan verschillende luchthavens opgeven, of je auto zelfs bij vrienden of familie laten “afleveren”. En leuk extraatje: omdat je in Spanje soms last kan hebben van “hardnekkig” zandstof, poetsen ze je wagen vlak voor je in Spanje aankomt.

Belangrijk is dat dit soort services best betaalbaar is. De prijzen variëren van bedrijf tot bedrijf, maar zijn erg toegankelijk.