Een tweede woning in Spanje?

Een tweede woning in Spanje?

Als je nadenkt over over de mogelijkheden van een vakantiewoning aan de Spaanse Costa, begin je als vanzelf weg te dromen. Je denkt dan: “Stel je voor…”. Twijfels en vragen horen er natuurlijk ook bij. Het is namelijk niet niks, de aankoop van een tweede woning in Spanje. En toch, er zijn meer goede redenen om je eigen stek in Spanje te kopen dan om het niet te doen.

1. Doe extra vitaminen op

In Spanje heb je altijd zon. Twee weken naar Spanje komen zonder wat extra vitamine D op te doen, is haast onmogelijk. De winterblues wegwerken in de lente, op het strand liggen in de zomer… Zonnestralen zijn tijdens elk seizoen de ideale remedie tegen een dipje. Meteen hét grote voordeel van een tweede woning in Spanje: je hebt altijd een plek ter beschikking om je batterijen terug op te laden.

2. Minder stress in je eigen huis dan op hotel

Vier dagen in je eigen vakantiewoning staat qua rusten en relaxen gelijk aan tien dagen op hotel gaan. Geen gezeul met bagage, geen onaangename verrassingen ter plekke, rustig je eigen potje koken als je daar zin in hebt, enz. Jouw vertrouwde vakantiestek ken je door en door, waardoor je elke trip opnieuw maximaal tot rust komt.

3. Doe je portefeuille een plezier

Bewijs je portefeuille een dienst en ga het niet verder zoeken dan Spanje. Waarom? In Spanje zitten de vastgoedprijzen op de bodem. In bijvoorbeeld Italië en Frankrijk is dat nog niet zo. De prijzen dalen er nog altijd. Het laatste wat je wil is je zuurverdiende centen stoppen in een huis dat volgend jaar minder waard is.

Tegelijk blijven de consumptieprijzen in Spanje erg goedkoop. En ook het dagelijks leven is er een pak goedkoper dan in België. Zeg nu zelf, een ontbijt voor 2,5 euro… Waar vind je dat nog?

Foto: Instagram