Bezienswaardigheden aan de Costa Blanca

Bezienswaardigheden aan de Costa Blanca

Vier niet te missen bezienswaardigheden aan de Costa Blanca

De Costa Blanca, oftewel de witte kust, spreidt zich uit over zo’n 250 kilometers langs de Middellandse zee in het zuidoosten van Spanje. Met z’n warme klimaat is het een ideale plek om er je droomhuis te vinden. Zonnekloppers kunnen er relaxen op de parelwitte stranden, maar bezoekjes aan de meest pittoreske plekjes mogen niet ontbreken. Hieronder alvast vier bezienswaardigheden aan de Costa Blanca die je niet mag missen!

1. Castillo de Santa Barbara in het paradijselijke Alicante

Het oude, maar stijlvolle Alicante is terecht een populaire bestemming. Naast zijn honderden palmbomen heeft het tal van andere schatten te ontdekken. Absolute aanrader is het 16de eeuwse Kasteel van Santa Barbara dat zich uitstrekt over de 166 meter hoge berg, wat spectaculaire uitzichten en dito foto’s van de stad en de zee oplevert. In het ruïne-complex zijn oude kerkers, kanonnen, een uitkijktoren en een paleis te vinden. Bovendien heb je er ook nog het hele jaar door tijdelijke tentoonstellingen en andere bezienswaardigheden.

De toegang tot het kasteel is gratis en als het echt te warm is voor die extra inspanning, kan je voor enkele euro’s een lift naar boven nemen.

2. Natuurpark Serra Gelada, de rust buiten Benidorm

Benidorm is niet weg te denken van de Costa Blanca, maar voor mensen die niet van massatoerisme houden is een vlucht naar natuurpark Serra Gelada aan te raden. Deze kliffen langs de kust bezorgen je naast een frisse neus ook een ferme dosis rust en prachtige natuur. Er zijn verschillende wandelpaden en wie wil, kan de hulp van een jeep inschakelen. Met de klim tot op de top ben je twee uur zoet. Een aanrader voor sportieve waaghalzen.

3. Het uitzicht van de Penon d’Ifach over Calpe

Tik ‘Calpe’ in op Google en je krijgt vooral foto’s van de Penon d’Ifach te zien. Dat is een massieve kalkstenen rotsblok die uit de Middellandse Zee torent en een klassieker is geworden op websites voor vakantiekiekjes. Toegegeven, je maakt er de meest onwaarschijnlijke foto’s, maar het biedt zoveel meer. Je vindt er planten die je nergens anders ziet en er wonen meer dan 300 soorten dieren. Een absolute aanrader als bezienswaardigheid in Costa Blanca!

4. Huerto del Cura, de botanische tuin van Elche

De botanische tuin Huerto del Cura ligt in het hart van het historische Elche. Het park is 12 vierkante kilometer groot en er staan meer dan 200.000 palmbomen en cactussen. De echte ‘must see’ in het park is de keizerlijke palm. Uit de wortels van deze boom zijn maar liefst zeven verschillende palmboomstammen ontsprongen, een zeldzame, maar wondermooie speling van de natuur.

Foto: Instagram