Overwinteren in Spanje?

Overwinteren in Spanje?

Overwinteren in Spanje? Ook jongeren doen het

De Belg gaat het hele jaar door naar Spanje, en zeker niet alleen om te overwinteren. Maar wanneer het kwik in eigen land het nulpunt nadert, roept Spanje voor sommigen toch weer net iets luider dan normaal. Niet helemaal toevallig kochten dit jaar weer een pak meer Belgen een woning in Spanje ten opzichte van 2015. En daar hebben ze goede redenen voor.

Werken vanuit Spanje

Het cliché dat we enkel om te overwinteren naar Spanje trekken, klopt al lang niet meer. Als we er internet hebben, gaan we er zelfs om te werken. Weliswaar in een rustige sfeer, en met een streepje zon.

Naast 65-plussers trekken in deze wintertijden ook heel wat jonge mensen richting hun vakantiewoning in Spanje. IT’ers, grafische ontwerpers, tolken en anderen, ze zitten er niks mee in om hun werk mee naar de Spaanse Costa te nemen en daar in een meer aangename omgeving, ver weg van de grauwe winter, verder te werken.

Spanje blijft populair

Natuurlijk schijnt in de winter de zon niet alleen in Spanje, maar toch… Overwinteren in Spanje blijft populairder dan overwinteren bij de klassieke ‘concurrenten’. Meer nog, deze concurrenten hebben de laatste jaren fel aan populariteit ingeboet.

Tunesië, Egypte en Turkije, ze kreunen onder constante dreiging vanuit het Midden Oosten. En Italië, Griekenland en Portugal? Die lijken de crisis van de laatste jaren toch net ietsje harder te voelen dan hun Spaanse collega’s aan de Middellandse Zee.

Warm (en hip!)

Als meest zuidelijke land van Europa staat Spanje synoniem met zon en warmte. Maar… ook alsmaar meer staat Spanje voor hip, hipper, hipst. Dat zie je elke zomer opnieuw op onze eigen Belgische terrasjes. Tapas, cava, sangria, een zomerfeestje met enig allure heeft minstens enkele Spaanse toppers op de kaart.

Belgen zijn hoe langer hoe meer geïntegreerd door dat schijnbaar zorgeloze, hippe leven van de Spanjaarden. Wanneer je er zelf gaat overwinteren in Spanje – en niet gewoon een korte city trip boekt – kan je dat gevoel ook zelf beleven. Misschien nog meer dan in het toeristisch seizoen, voel je in de winter de hartslag van Spanje kloppen. Incluis het lokale leven en de Spaanse gezelligheid. En die voldoet telkens opnieuw aan de hoge verwachtingen.