Waarom Murcia?

Waarom Murcia?

Vakantiewoning kopen in Spanje? Ga voor Murcia!

De Costa del Sol, Costa Blanca, Costa Brava, het zijn ‘usual suspects’ die de revue passeren wanneer mensen wegdromen over de aankoop van een vakantiewoning. Een regio die nog te vaak – en compleet onterecht – links blijft liggen in de toeristische brochures en op de populaire websites is Murcia en zijn Costa Calida, ofwel de ‘warme kust’. Als je overweegt om een vakantiewoning te kopen in Spanje, moet je om verschillende redenen Murcia overwegen.

Waarom Murcia?

Prachtige stranden, waaiende palmbomen en gegrilde sardines. Op het eerste gezicht is de Costa Calida in Murcia vergelijkbaar met alle andere Costa’s. Een klein paradijs aan de Middellandse Zee. Alleen heeft de Costa Calida een paar troeven die deze regio nog wat extra glans geven.

Onbekend maar niet onbemind

Murcia staat bij weinigen hoog genoteerd op de lijst met locaties die zeker bezocht moeten worden, maar laat dat vooral een voordeel zijn. Zelfs Spaanse toeristen laten de regio nog vaak links liggen, wat voor een ongekende rust zorgt aan de Costa. Als je een vakantiewoning wil kopen in Spanje en niet houdt van drukte, zit je in Murcia helemaal goed.

Geen drukke resorts, geen luid nachtleven en geen tierende kinderen. Je vindt er nog plekjes waar je de zon, de zee en het strand nog helemaal voor jezelf hebt.

En minstens even belangrijk: het prijskaartje voor een vakantiewoning ligt er meteen ook lager. Nergens aan de Spaanse Costa betaal je minder per vierkante meter dan in Murcia.

Mar Menor, een geologisch wonder

Ter hoogte van Cartagena, één van de grootste steden van Murcia, vind je een waar natuurfenomeen, de Mar Menor, of kleine zee. Het is een stuk zee, afgesloten door een lange landstrook, waardoor het een soort meer lijkt van liefst 170 vierkante kilometer. Het is vooral een ‘walhalla’ voor watersporters met jetski’s en waterski’s, omdat het zo afgescheiden ligt. Het water is er ook altijd net iets warmer, dan de rest van de Middellandse Zee.

En voor de beauty queens nog dit: in het noordelijke natuurpark heb je de wereldberoemde modderbaden waar je letterlijk in kan zwemmen. Je gaat dus niet enkel met een kleurtje, maar ook met een prachtige glans terug naar huis.

Kastelen, windmolens en Romeinse theaters

Murcia is bovenal een streek met een rijke geschiedenis. In Cartagena, in het Oude Rome gekend als het ‘Nieuwe Carthago’, vind je restanten van een prachtig Romeins theater uit de periode van Christus. Meer in het binnenland zie je het vervolg van de Murciaanse geschiedenis met tientallen kastelen uit de Middeleeuwen en als pronkstuk het kasteel van Lorca, bijgenaamd het ‘fort van de zon’.

En als je helemaal wil wegdromen in het verleden kan je te paard de honderden historische windmolens bekampen, net als Don Quichot in het gelijknamige boek.

Foto: Pinterest