Toppers aan de Costa del Sol

Toppers aan de Costa del Sol

Dé absolute toppers aan de Costa del Sol

Wie droomt er nu niet van een vakantiewoning aan de Costa del Sol?

De provincie Malaga zit niet toevallig bij de grootste Spaanse stijgers qua vastgoedverkoop aan buitenlanders. Da’s natuurlijk amper een verrassing met prachtige badplaatsen als Malaga, Marbella en Fuengirola. Maar de Costa del Sol heeft meer te bieden dan alleen maar prachtige badplaatsen, mucho mas. Zet onderstaande pareltjes alvast op je Andalusische bucketlist.

Nerja, de meest Spaanse aller badsteden

De badplaats Nerja is dé parel in het oosten van de Costa del Sol. De stad ademt een geschiedenis uit die teruggaat tot ver voor de oude Romeinse tijd. In de beroemde cuevas, de grotten van Nerja, vind je zelfs prehistorische muurschilderingen in de kilometerslange gangen.

toppers-aan-de-costa-del-sol

Aan de kust kan je wegdromen op het Balcon de Europa. Dat is een uitzichtpunt aan het einde van de gezellige boulevard. Het komt letterlijk uit de rotsen en steekt over de Middellandse Zee. Nerja wordt wel eens de meest Spaanse badplaats in de Costa del Sol genoemd. Toeristen laten het vaak onterecht links liggen.

Benalmadena, de mooiste haven van de Costa del Sol

Deze badplaats ligt tussen trekpleisters Fuengirola en Torremolinos, maar steekt er met kop en schouders bovenuit. Dé eyecatcher van Benalmadena is het wondermooie Parque de la Paloma met onder andere een prachtige collectie cactussen. En ook het vlinderpark is erg de moeite waard.

toppers-aan-de-costa-del-sol

De kustlijn wordt getekend door de fabelachtige jachthaven, de Puerta Marina. En geschiedenis opsnuiven kan je in het Castillo de Colomares, een eerbetoon aan Christoffel Columbus. Een extra troef dankt de badplaats aan de heuvels ten noorden van Benalmadena, die de noordenwind in de winter buiten spel zet.

Ronda, een citytrip naar de oudheid

Tenzij schrijver Ernest Hemingway en filmregisseur Orson Welles het allemaal niet meer goed wisten toen ze er hun oude dag gingen slijten, is Ronda een prachtig stukje Spaans erfgoed. De oude stad met Keltische oorsprong ligt op zo’n 30 kilometer van de kust en is de ideale daguitstap vanuit de tientallen badplaatsen aan de Costa del Sol. Het hoogtepunt van een bezoekje is de Puente Nuevo, een 250 jaar oude brug over de kloof de Tajo, die de stad in twee deelt. Op bepaalde plekken is de kloof 120 meter diep.

toppers-aan-de-costa-del-sol

Nadien kan je net als Hemingway lopen dagdromen in de oude stad, in de stierenarena, of door de 1000 jaar oude Arabische baden.

Foto’s: Instagram