Wat kopen in Spanje?

Wat kopen in Spanje?

Dat hangt af van waarvoor jouw aankoop moet dienen.

Voor eigen gebruik ? Dan is de enige die de aankoop leuk moet vinden : jezelf.
Het is fijn je kinderen te betrekken bij de keuze maar hun mening is vaak een moment opname.
Vaak wordt er gevraagd om 3 slaapkamers terwijl het budget dat niet toelaat.
Die derde slaapkamer moet dan een paar keer per jaar dienen als logeerkamer.
Wij raden dan aan voor een 2 slaapkamer appartement te gaan en voor logées een extra appartement te huren.
Weet je het echt niet? Mail ons jouw wensen nog vandaag; aan de hand van jouw wensen stellen wij dan een top 3 van panden voor.

Wil je kopen als investering en versta je onder investeren jouw geld in bakstenen parkeren, dan is dat nu een prima idee. De prijzen zijn nog relatief laag en er wordt geen verdere verlaging van de prijzen verwacht.
Toch blijft voorzichtig zijn de boodschap. Laat je niet misleiden door kortingen van 40% en meer. Dergelijke prijzen zijn meestal een signaal dat het toch niet zo’n prima koop is. Sinds 2008 zijn de prijzen gemiddeld 30% gezakt, en dat over heel Spanje. In de kuststreek zijn goedgelegen panden van goede kwaliteit in die periode gemiddeld 25% gezakt.

Hogere kortingen wijzen dan ook vaak op slechte locaties of slechte kwaliteit.
Wil je kopen om te verhuren dan is het nog meer oppassen geblazen. Gemiddeld wordt er in Spanje 10 tot 12 weken per jaar verhuurd. Reken daarbij nog je jaarlijkse kosten (min 2000 tot 3000 Euro) per jaar en 19% belastingen op je huurinkomsten en je rendement zal rond de 1 tot 2% belopen.