Budget aankoop

Budget aankoop

Naast het aankoopbedrag moeten er nog extra kosten betaald worden.
Dus je budget moet groter zijn dan louter het verkoop/aankoopbedrag van de woning.
Het gaat dan minimaal om BTW of registratiekosten, kosten voor een advocaat (koop nooit zonder advocaat in Spanje), notariskosten, aankoop taxen enz. Gemiddeld moet er afhankelijk van de regio en het feit of je bestaande bouw dan wel nieuwbouw koopt minimaal 12 % tot 16% kosten worden bijgeteld.
Verder is het ook mogelijk dat er nog budget voorzien wordt om de woning verder af te werken. Zo zijn bijvoorbeeld niet in alle panden de keukens volledig ingericht (de “white goods”ontbreken dan bijvoorbeeld nog).
Ook de airco/verwarming is soms enkel “pre-installed”.

Wat zijn white goods: de vroegere “losse witte” toestellen in een keuken: ijskast, vaatwasser, wasmachine.

Wat is HVAC (verwarming/koeling) pre-installed? Dat wil zeggen dat de kanalen voor aanvoer van koude of warme lucht al zijn voorzien maar de eigenlijke motor/convector is nog niet aanwezig. Dus als je wil verwarmen of koelen moet je daar nog extra budget voor uit trekken.
Verwarming kan eventueel ook met warmtepomp/elektrisch.