Lenen in B / NL of in Spanje?

Lenen in B / NL of in Spanje?

Een vraag die we veel krijgen en waar er niet een sluitend antwoord op is.

Wil je meer dan 50% van de aankoopbedrag plus kosten financieren dan zal je naar je Belgische of Nederlandse bank moeten gaan. Spaanse banken lenen maximaal maar ongeveer 60% van de waarde van het pand en financieren niet de kosten. Dus je moet toch 50% van het totaal bedrag zelf op tafel leggen. Als je een goede relatie hebt met je Belgische of Nederlandse bank zijn zij vaak bereid om meer te financieren.

Wil je een financiering nemen met als onderpand een hypotheek op het Spaanse pand dan zal je met een Spaanse bank in zee moeten gaan. Enkel zij zijn bereid een hypotheek te nemen op je Spaanse vakantiewoning. Belgische of nederlandse banken vestigen uitsluitend hypotheken op Belgische of Nederlandse panden. De enige bank die daar een uitzondering op vormt is de BBVA die een kantoor in Brussel heeft. Daar kan je in België financieren en de hypotheek op het Spaanse pand vestigen.